Cara Membuat Peasant Dress.

on Ahad, Mei 18, 2014

Assalamualaikum
Salam Sejahtera, Salam 1 Dunia.

Sudah lama nak buat peasant dress tapi tak berani nak gunting. Bila dah tau step nya, mula la mengatur langkah.

Biar gambar berbicara...


Daripada baju t-shirt biasa yg besar, saix XL, aku tukarkan menjadi peasant dress.

Mulanya gunting tangan baju diikuti badan baju seperti dalam gambar. Kemudian jahit atau cantumkan bahagian tangan dan badan.

Akhir sekali baru sudahkan bahagian leher. Aku letak getah halus di lehernya.

Ada banyak tutorial tentang peasant dress ni, try google atau buka you tube.

Selamat mencuba.
Ranking: 5

7 comments

19 Mei 2014 2:43 PTG

Assalamualaikum, saya blogwalking kt sini, jemput singgah ke blog saya http://ibu2ahmad.blogspot.com.

26 Mei 2014 4:54 PTG

Hehe..terbaiklah..leh jimatkan kos beli baru ni...

27 Mei 2014 2:17 PTG

@Rose Azadir
W'salam..
InsyaAllah..

27 Mei 2014 2:18 PTG

@Hafizul
Recycle...

27 Mei 2014 6:34 PTG

kalau macam ni boleh cari baju maknya yang lama-lama buat gini, banyak jimat ni.

28 Mei 2014 11:27 PTG

@Denaihati
Itu la, boleh jimat, memang jimat

29 Mei 2014 7:44 PTG

Wah memang kreatif!

Catat Ulasan

Terima kasih kerana mengunjungi Teratak Usang serta meninggalkan komen di sini

 
© TERATAK USANG All Rights Reserved