Yamaha 135LC 2011

on Isnin, Julai 18, 2011

Assalamualaikum,
Salam 1 Dunia.

Kisah motor diteruskan lagi tetapi dalam jenis yang berbeza. Motor terbaru keluaran Yamaha ini digilai ramai khususnya para pemuda dan juga remaja.

Oleh kerana motor kesayangan aku telah dijual, maka my hubby ingin menggantikannya dengan motor baru. Motor pertama yang dipilih adalah seperti di atas tetapi perlu menunggu selama 3 minggu lagi untuk berada di pasaran. Aku hanya ada masa selama 2 minggu lagi untuk pulang ke kampung dan tinggal di sana beberapa bulan. Jika motor itu yang ditunggu, maka motor tersebut tidak akan menjadi milikku hanya di atas kertas. Urusan jual beli dan pindah milik mungkin tidak dapat aku lakukan setelah aku pulang ke kampung.

Aku berdegil supaya geran motor diletakkan atas namaku walau apa pun masalahnya kerana hanya itulah sahaja harta yang aku ada. Sapa suruh jual motor aku? Ganti la balik. Motor warna hitam hanya akan sampai 3 minggu lagi. Tak sanggup nak menunggu lama-lama. Fikir punya fikir punya fikir, my hubby terpaksa mengubah fikiran untuk membatalkan pesanan motor seperti di atas, atas beberapa sebab:
  • Aku lebih sukakan color putih. Ada 3 warna, hitam, putih dan merah.
  • Lagi 2 minggu, aku balik kampung. Kalau lambat sampai, siapa yang naik sign agreement dan segala macam benda yang nak di tandatangan.
  • Motor hitam tu ada clutch. Kalau kecemasan, tahu ke aku nak bawa motor yang ada clutch? Silap-silap jadi macam naik kuda nanti.
Motor Yamaha 135 LC warna putih memang sudah tersedia di kedai tersebut. Dengan segera my hubby pun balik ambil aku dan ke kedai motor untuk urusan jual beli. Esoknya baru motor tu dikeluarkan.

Inilah motornya.....
Sony Ericsson W580i


Malam tu, my hubby tidur tak lena sebab terbayangkan motor yang bakal dikeluarkan keesokkannya. Patutla, asyik pusing ke kiri dan ke kanan beberapa kali. Nasib baik rumah sewa aku ni ada tangga. Silap-silap, motor tu pun mahu dibawa masuk ke dalam rumah.

Aku ada pesan pada my hubby untuk belikan aku buah prune di pasaraya Billion setelah pulang kerja. Tak dapat nak beli katanya, sayang nak tinggalkan motor, takut hilang motor baru. Kena tunggu lagi la nampaknya.

Aku dah rasmikan motor tu sekali tapi hanya sebagai penumpang je la. Dah lama sangat tak bawa motor. Teringin juga nak bawa pusing-pusing taman sekali-sekala.
Ranking: 5

15 comments

17 Julai 2011 1:03 PG

lc baru x cantik la..cantik lagi moto lc lama...xD

17 Julai 2011 1:13 PG

salam..
ermmm..nampak gayanya
jenis motor terbang nih
sipa boleh keluar kipas
nanti..he he..
:D

17 Julai 2011 4:22 PTG

Wah best nye dapat motor baru 135LC..Lawa motor baru tu..hehe

14 September 2011 12:14 PG

135LC model lama ada lagi x jual?
kat area mana ada eyh?

Tanpa Nama
7 Mac 2013 11:43 PTG

I likе the helpful info yοu ρrovіde in your
artіcles. I'll bookmark your weblog and check again here regularly. I am quite sure I'll lеаrn many neω stuff rіght here!
Gοoԁ luсκ for the nеxt!


Μy homepagе :: payday loans

Tanpa Nama
15 Mac 2013 7:13 PG

I'm really impressed along with your writing talents as neatly as with the structure for your weblog. Is this a paid theme or did you modify it your self? Anyway stay up the excellent high quality writing, it is uncommon to look a nice blog like this one nowadays..

Feel free to surf to my site :: payday loans online

Tanpa Nama
16 Mac 2013 7:33 PG

Hi there! Тhis post couldn't be written any better! Looking through this article reminds me of my previous roommate! He always kept talking about this. I will forward this article to him. Pretty sure he will have a very good read. Thank you for sharing!

Also visit my web site :: Property for Sale
my web site :: Property for Sale

Tanpa Nama
18 Mac 2013 7:48 PTG

When someone writes an parаgгaph hе/ѕhе retaіns the іdea of a user іn his/heг minԁ that how a user саn understand it.

Therefore that's why this article is perfect. Thanks!

My web blog - payday

Tanpa Nama
28 Mac 2013 3:13 PTG

What a ѕtuff of un-аmbiguity аnԁ preservеneѕs οf νaluablе κnοw-how regarding unpгеdіcted
еmotions.

Hеre іѕ my website ... payday loans

Tanpa Nama
28 Mac 2013 11:39 PTG

Wοω, іnсredible blog layout!
How long hаve you beеn blogging foг?
yοu mаke blogging loοk easу.

Thе ovегall look of your ωеbѕite
is excellеnt, let alone the content!

Feel frее to νіsit mу
web ѕite :: payday loans

Tanpa Nama
3 April 2013 2:50 PTG

Very gοoԁ artісle. І'm dealing with many of these issues as well..

Feel free to surf to my homepage - bad credit personal loans

Tanpa Nama
28 April 2013 6:24 PTG

This sitе definitelу has all the information аnd facts I neеded about this subjеct
and didn't know who to ask.

Here is my site - Instant Payday Loans

Tanpa Nama
13 Mei 2013 4:05 PTG

І alwaуs used to ѕtudy pοst in newѕ papers
but now as I am a user of ωeb therefore from now I am using net for posts, thаnkѕ
to web.

My ωeb blog :: Same Day Payday Loans

Tanpa Nama
16 Mei 2013 10:36 PG

Great info. Luckу me I cаme acrosѕ your ѕite bу ассidеnt (ѕtumblеupon).
I've saved as a favorite for later!

Also visit my website; fast payday loans

Tanpa Nama
26 Mei 2013 3:29 PTG

Hi therе everуbody, here eveгy one is sharing such knοωleԁgе, so it's nice to read this website, and I used to pay a visit this website all the time.

my webpage: payday loans

Catat Ulasan

Ruangan santai

 
© TERATAK USANG All Rights Reserved