Sedih Bila Terkenangkan Teratakku...

on Ahad, Jun 27, 2010

Salam....

Awal-awal pagi (jam 2 pagi) terasa nak update blog setelah selesai basuh lantai rumah. Kena basuh tengah-tengah malam sebab air hanya laju waktu macam tu. Bukan tunggu tengok World Cup okey, tak berminat....

Setelah penat membasuh, terasa hati nk tengok kekurangan blog Teratak Usang. Tiba-tiba kesedihan melanda diriku.....Aku try taip url Teratak Usang kat google.....rupanya dah semakin ramai guna nama blog sebagai Teratak Usang. Setakat ni Alhamdulillah, Teratak Usangku masih yang teratas di antara teratak-teratak usang yang ada. Harap-harap kekal selamanya begitu....Bila ku cuba taip site: azilas.blogspot.com, sedihnya bila check, result hanya 2930 untuk blogku untuk seluruh dunia dan hanya 1130 untuk Malaysia sahaja. Page Rank blog hanya di tahap 3/10. Kredit untuk Kak Kujie.



Blogku juga telah dikenakan penalty.....Aduh....kenapa ya? Mungkinkah terdapat banyak link blog yang tidak sah dalam blog ini? Atau mungkinkah aku bertukar dari no follow ke do follow kemudian ke no follow semula? Anda boleh check DI SINI untuk mengetahui samada blog anda dikenakan penalty atau tidak. Kredit untuk Kulanz.

Bila check list blog yang bersetuju exchange link 6-7 bulan lepas, hanya ada beberapa blog sahaja yang betul-betul listkan Teratak Usang dalam list blog mereka. InsyaAllah, akan dikemaskini secepat mungkin. Aku akan delate url yang tidak berkenaan. Kredit untuk Mijie.

Pada sesiapa yang ada pengalaman atau mahir dalam SEO, tolong la bantu aku. Aku pun masih belajar sikit-sikit selok belok SEO dan aku punya hati (keinginan) untuk bermain dengan SEO ni walaupun sentiasa dilanda gelombang.....Sekejap ke tepi sekejap ke tengah.....
Ranking: 5

13 comments

27 Jun 2010 11:28 PTG

salam..
simpati pada anda
atas apa yang berlaku..
anyway..thanks for info
mana nak check..

27 Jun 2010 11:55 PTG

salam ziarah. Apa sebab sebenarnya blog kena penalty. Blog saya pun kena penalty juga

28 Jun 2010 1:36 PG

@zulkbo
W'salam...
Terima kasih...
Ni mesti baca tak habis. Kalau baca entry tu sampai penghujung, mesti dah jumpa tempat nk klik....
cuba cari,
---->DI SINI

@shameel Iskandar
Selamat datang ke Teratak Usang. Banyak sebabnya, panjang juga kalau nk senaraikan.

28 Jun 2010 11:08 PG

@salam blog penalty ni apa sebenarnya ya? btw, jom join giveaway di blog ajjah ya.. tierack scarf for 4 lucky winners, ada rezeki boleh dapat sehelai. :)

28 Jun 2010 11:19 PG

huhu... nak check juga la cemni

28 Jun 2010 11:24 PG

dni dah check.. nampaknya yang guna blogspot semua ada penalty.. yang guna domain sendiri tak ada penalty.. :)

try la..

28 Jun 2010 11:57 PG

@ajjah
Kalau tak silap, bila kita dikenakan penalti, google mungkin dah tak akses website kita lagi...Ranking blog pun mungkin jatuh...

@ardinihumaira
Ya ka?mmmm.....mungkin sebab blogspot free kot.

28 Jun 2010 4:25 PTG

chaiyok..chaiyok..up kan ranking

28 Jun 2010 4:57 PTG

thanks iza..ada jugak link mijie sini..

oklah 2 iza page rank 2/10..bkn snng nk dpt rank ni kan..

eh2 blog mijie pun same..ada penalty..mkna pe 2??..mijie pun x fham..

28 Jun 2010 5:04 PTG

a'ah btul ar iza..mijie rse semua yg guna blogspot ade penalty..mijie dh try.klu yg wordpress ok je..xde plk penalty

28 Jun 2010 5:15 PTG

@daisy
Yezss....sama2 kita up kan rangking

@Mijie
Ya la...
Kalau nk tau, cuba kaji blog KulanzSalleh. Kat situ pun banyak info tentang benda2 ni....

Ooo, ya ka? Kalau mcm tu, lega sikit hati ni....

29 Jun 2010 11:17 PG

kene selalu check kalau kita fikirkan tentang SEO blog kita

23 September 2010 10:00 PG

untuk ape check ni???

Catat Ulasan

Ruangan santai

 
© TERATAK USANG All Rights Reserved